Ζήσε αυτό που θέλεις!

0

Όταν ξεκινάει μια σχέση έχουμε ενθουσιασμό και νομίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ανέφελα και αυτόματα. Με τον καιρό διαπιστώνουμε ότι δεν παίρνουμε αυτά που χρειαζόμαστε, θεωρούμε ανεπαρκή τον(την) σύντροφο σε κάποια σημεία, τον κατηγορούμε και γινόμαστε επικριτικοί μαζί του. Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη φθορά της σχέσης. Το διαζύγιο ή η αυτοθυσία δεν είναι λύση!

Για να συνεχίσουμε να θεωρούμε τον άλλο ελκυστικό θα πρέπει να μάθουμε να εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Πολλές φορές χρειάζεται να κρατάμε μια απόσταση από τον άλλο, να γινόμαστε πιο αυτόνομοι και να μην έχουμε σχέση εξάρτησης μαζί του. Η επαφή με φίλους, με την οικογένεια και κυρίως με τον ίδιο μας τον εαυτό θα μας κάνει λιγότερο επικριτικούς. Φαντάσου τον εαυτό σου όπως θα ήθελες πραγματικά να είναι, μήπως άφησες στην άκρη αυτά που σε ευχαριστούσαν και ξεσπάς έμμεσα στον άνθρωπό σου; Αφιέρωσε κάποιο χρόνο στον εσώτερο εαυτό σου κι συλλογίσου πώς θα ήθελες να είναι η προσωπική σου ζωή για να νιώθεις μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία. Ζήτα από τον άλλο αυτά που θέλεις.  Η προσωπική ολοκλήρωση είναι πολύ σημαντική, δεν υπάρχει τίποτα κακό ή ναρκισσιστικό σ’ αυτό. Αντίθετα θα πρέπει να χτίζεις έτσι τη σχέση ώστε να στηρίζει την προσωπική ολοκλήρωση και των δυο σας.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com