Υπάρχουν αφροδισιακές ουσίες;

0

Ο άνθρωπος πάντοτε έψαχνε τρόπους αύξησης της επιθυμίας και της βελτίωσης των σεξουαλικών επιδόσεων. Τι είναι όμως αλήθεια και τι μύθος; Στο Ινστιτούτο Ερευνών στο Αμβούργο μελετήθηκαν διακόσιες ουσίες, που θεωρούνται ευρέως ως αφροδισιακές (π.χ. μικρές καυτερές πιπεριές, οστρακοειδή ή ουσίες ζωικής προέλευσης), οι οποίες όμως δε φαίνεται να έχουν καμία επίδραση.

Έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα στρείδια και τα μύδια αυξάνουν την ερωτική διάθεση. Αυτό όμως μάλλον δεν οφείλεται σε κάποια ουσία που περιέχεται σ’ αυτά αλλά στο σχήμα τους που παραπέμπει στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Μην ξεχνάμε ότι η σεξουαλική διέγερση, σε μεγάλο βαθμό, ξεκινά από τον εγκέφαλο και σε μικρότερο βαθμό από τα γεννητικά όργανα.

Το αλκοόλ δεν αυξάνει τη λίμπιντο, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά εξαφανίζει τις αναστολές, μειώνει τις αντιστάσεις μας και οδηγούμαστε να κάνουμε πράγματα που το πιθανότερο είναι να μην κάναμε αν ήμασταν νηφάλιοι.

Καρύδια με μέλι προσφέρονται στο γαμπρό σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, την πρώτη νύχτα του γάμου. Επίσης τα αμύγδαλα, το σουσάμι, οι σπόροι κουκουναριού, η μπανάνα, το σύκο, τα σπαράγγια, το μάραθο και το ραπανάκι θεωρούνται αφροδισιακές τροφές αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το βεβαιώνουν. Οι καρποί του φυτού gingko προτείνονται από τους Κινέζους ως ο καλύτερος τρόπος αύξησης της ερωτικής επιθυμίας.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ-Εκδόσεις Ιανός)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com