Τυρόπιτα στριφτή

0

Επιμέλεια: Fire chef Μιχάλης Μοσχόπουλος

Υλικά
200 mL  γάλα
2  αυγά
2κ σούπας γιαούρτι
2κ σούπας λάδι
1κ σούπας ζάχαρη
1κ του γλυκού αλάτι
7 γρμ μαγιά ξερή
500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρμ φέτα!!!
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με τα υλικά εκτός από τη φέτα κ το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Μετά το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια κ κάθε κομμάτι το ανοίγουμε φύλλο αλλά όχι λεπτό και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο κ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα από πάνω . παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι το ανοίγουμε κ το βάζουμε από πάνω στο πρώτο. όπως το πρώτο κάνουμε κ το τρίτο και το τέταρτο. και όταν έχετε στρώσει κ τα τέσσερα και τα ανοίγουμε ελαφρώς με τη παλάμη. Μετά τα κόβουμε λωρίδες. Έπειτα κάθε λωρίδα την στρίβουμε και την τοποθετούμε σε ταψί 32 πόντους με λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Έπειτα το αλείφουμε με χτυπημένο αβγό τον κρόκο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Καλή επιτυχία!!!!
Επίσης το κόβουμε σε έξι λωρίδες!!!!