Το σεξ πουλάει πολύ!

0

Στη βικτωριανή εποχή, στους καθώς πρέπει κύκλους,  κανείς δε μιλούσε για τις σαρκικές του επιθυμίες και παρορμήσεις διότι αντιμετωπίζονταν με αποστροφή. Ο Φρόιντ μελετώντας πλήθος υστερικών ασθενών που κατέπνιγαν τον ερωτισμό τους, κατάφερε να περιγράψει μεγάλο αριθμό νευρωτικών συμπτωμάτων που προκαλεί η άρνηση αυτής της ζωτικής ανάγκης του ανθρώπου.

Η άποψη ότι η ελευθερία αυτή έχει λειτουργήσει λυτρωτικά για τον άνθρωπο ενισχύεται αν λάβουμε υπόψη την οδύνη που βίωνε στην προσωπική του ζωή ο ποιητής Κ. Καβάφης. Πάλευε με τις ορμές του προσπαθώντας να τις συμπιέσει. Κάθε «παραστράτημά» του τον έκανε να νιώθει ντροπή και ενοχή γεννώντας αυτή την  εφιαλτική μελαγχολία που διαποτίζει τα ποιήματά του.

Είναι βέβαιο ότι ο σεξουαλισμός αποτελεί αναπόδραστη σωματική και ψυχολογική ανάγκη. Σήμερα όμως φαίνεται να υπάρχει μια υπερβολικά μεγάλη σεξουαλική ελευθεριότητα και δραστηριότητα και έχει γίνει πλέον το μόνο θέμα που μας απασχολεί, έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Σε κάθε διαφήμιση, σε κάθε περιοδικό και εφημερίδα εντοπίζει κανείς εικόνες όπου προβάλλονται ασύστολα τα μισάνοιχτα χείλη των γυναικών, υγρά και κόκκινα παραπέμποντας στο αιδοίο, τα πλούσια στήθη που θυμίζουν τους γλουτούς, ευρισκόμενα δίπλα σε φαλλικά αντικείμενα ώστε να διεγείρεται η γενετήσια ορμή.

Κάθε ταινία στην τηλεόραση έχει τόσο μεγαλύτερη επιτυχία όσο περισσότερες είναι οι σεξουαλικές σκηνές και τα ερωτικά παιχνίδια. Κι όλα αυτά γιατί το σεξ πουλάει πολύ!

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com