Το σεξ που…εξοντώνει!

0

Στην εποχή μας κανείς δεν καταπνίγει τον ερωτισμό του, αντίθετα νιώθει ένοχος αν δεν έχει να διηγηθεί αρκετές σεξουαλικές εμπειρίες. Σύμφωνα με τον Ινδό φιλόσοφο Κρισναμούρτι «η σεξουαλική πράξη δεν αποτελεί πρόβλημα όπως δεν αποτελεί πρόβλημα και το φαγητό. Αλλά αν σκέφτεστε το φαγητό όλη τη μέρα γιατί δεν έχετε τίποτα άλλο να σκεφτείτε, τότε αυτό σας γίνεται πρόβλημα…

Ο σεξουαλισμός είναι ένας τρόπος ολοκληρωτικής διαφυγής, ένας τρόπος ολοκληρωτικής αυτολησμονιάς… Εκείνη τη στιγμή μπορούμε να ξεχάσουμε τον εαυτό μας και οτιδήποτε άλλο κι αυτό το ονομάζουμε ευτυχία».

Πάντως οι μαρσιποφόροι ποντικοί της Αυστραλίας πραγματικά το παρακάνουν. Για 1-2 εβδομάδες που διαρκεί η περίοδος του ζευγαρώματος τα αρσενικά δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν ή να φάνε. Το μόνο που κάνουν είναι να ζευγαρώνουν. Το αρσενικό όση ώρα δεν κάνει σεξ μάχεται με κάποιο άλλο αρσενικό προκειμένου να κερδίσει το επόμενο θηλυκό που θα γονιμοποιήσει.

Στο τέλος της περιόδου ζευγαρώματος το αρσενικό, έχει χορτάσει από σεξ αλλά είναι εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια. Το ανοσοποιητικό του σύστημα καταρρέει, το στομάχι και τα έντερα αιμορραγούν, εμφανίζει συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και πολλές λοιμώξεις από παράσιτα οπότε πεθαίνει. Τα αρσενικά έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και πλέον είναι άχρηστα. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλούν τις πηγές τροφής στο άγονο μέρος όπου ζουν. Πεθαίνουν για να μένει τροφή για τα θηλυκά ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com