Το πρώτο ραντεβού

0

Στο πρώτο ραντεβού προσπαθούμε να φανούμε έξυπνοι, όμορφοι, ενδιαφέροντες και φυσικά…πιο αδύνατοι από όσο είμαστε. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο της κατάστασης (π.χ. μην τηλεφωνήσεις αμέσως, εμφανίσου με μπόλικη αυτοπεποίθηση, να έχεις το μυστηριώδες χαμόγελο της Τζοκόντα κλπ) αλλά συνήθως είναι αναποτελεσματικές. Γιατί αφού δεν είμαστε αυτό που πάμε να δείξουμε απλώς θα φανούμε περισσότερο θεατρίνοι από όσο είμαστε συνήθως.

Υπάρχουν πολύ «πρωτόγονες» μέθοδοι για να σαγηνεύσουμε κάποιον, αφού όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν άνθρωπο των σπηλαίων. Είναι γνωστό ότι η γυναίκα επιλέγει με βάση την κοινωνική ισχύ, το κοινωνικό γόητρο και τη ρητορική ικανότητα του άνδρα. Έτσι ο άνδρας θα προσπαθήσει να βεβαιώσει τη γυναίκα ότι έχει χρήματα και εξουσία, να επιδείξει το ακριβό σπορ αυτοκίνητό του και να κάνει ακριβά δώρα. Αν δεν τα έχει αυτά θα στηριχθεί στο λόγο, θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει αφηγούμενος ανέκδοτα, ιστορίες και περιπέτειες.

Το κριτήριο της επιλογής του άντρα είναι η νεότητα και η υγεία. Έτσι η γυναίκα χρησιμοποιεί κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας, από τη λεύκανση των δοντιών και τις βαφές των μαλλιών μέχρι το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ. Ακόμη και η νεανίζουσα συμπεριφορά της γυναίκας μπορεί να ελκύσει τον άντρα. Έτσι, μιλά με άφθονα υποκοριστικά, συμπεριφέρεται σαν αβοήθητο πλάσμα ή παριστάνει την κουτή αφήνοντας τον άντρα να της εξηγεί πράγματα που ήδη γνωρίζει.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ 2011)

 

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com