Το διαφορετικό στο sex!

0

Μην περιμένεις ότι στην αρχή της σχέσης θα ζήσεις τον απόλυτο αισθησιασμό και το παράφορο πάθος. Αυτά θα επέλθουν σιγά σιγά, με την εγγύτητα. Επίσης όταν περάσει καιρός στη σχέση σου και νιώθετε περισσότερο φίλοι παρά εραστές αλλά επιθυμείτε αναθέρμανση της σεξουαλικής ζωής σας, μην περιμένεις ότι ξαφνικά η κρεβατοκάμαρα θα μετατραπεί σε αρένα! Στην περίπτωση αυτή ο εγκέφαλος λειτουργεί πάνω σε χιλιοπερπατημένα μονοπάτια τα οποία θα πρέπει να διευρύνετε, αν θέλετε να παραμείνετε σεξουαλικά ενεργοί…μεταξύ σας.

Όπως λέει μια Ιαπωνική παροιμία «πολύ μικρές αλλαγές, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες διαφορές»! Το να κάνεις σεξ για πολύ καιρό με το ίδιο άτομο, είναι σα να βουρτσίζεις τα δόντια σου με τον τρόπο που έμαθες από παιδί, το κάνεις εντελώς μηχανικά. Αν όμως κρατήσεις την οδοντόβουρτσα με το άλλο χέρι και προσπαθήσεις να βουρτσίσεις τα δόντια σου, θα είναι έκπληξη για τον εγκέφαλό σου, θα βρεθεί σε κατάσταση εγρήγορσης και θα έχεις επίγνωση των κινήσεών σου και του αγγίγματος της οδοντόβουρτσας στα ούλα σου.

Με τον ίδιο τρόπο αντιδρά ο εγκέφαλος, αν διαφοροποιήσεις έστω και λίγο κάποια πράγματα στη σεξουαλική σου δραστηριότητα. Δε λέω να χρησιμοποιήσεις σφιγκτήρες στη θηλή, αν δεν σε διεγείρει κάτι τέτοιο. Μπορείς όμως να δώσεις κανένα χαστουκάκι στα οπίσθια, αν δεν το συνηθίζεις μέχρι τώρα και ίσως νιώσεις ότι η αίσθηση της «τιμωρίας» είναι εξαίσια!

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com