Το ατέρμονο κυνήγι της ευτυχίας

0

Αν δεν μπορείς να περάσεις καλά με λίγα ευρώ, δε θα περνάς καλά ούτε με ένα εκατομμύριο ευρώ!

Συνειδητοποίησε πως αν δεν μπορείς να απολαύσεις μια μικρή βόλτα που κάνεις με τον σύντροφό σου ή ένα λιτό γεύμα σας σε μια ταβερνούλα, δε θα απολαύσεις ούτε ένα ταξίδι στο Ντουμπάι ή τα γκουρμέ πιάτα στα ακριβότερα εστιατόρια.

Δε λέω ότι δεν παίζουν σημαντικό ρόλο τα χρήματα αλλά δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη αλλά όχι πιο ευτυχισμένη. Οι αληθινές στιγμές ευτυχίας όμως είναι αυτές που βιώνεις όταν είσαι πλήρως αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνεις και ζεις το παρόν.

Όταν σε κρατά αγκαλιά ο σύντροφός σου, άδειασε τον νου σου νιώσε το άγγιγμά του και την ανάσα του, μη φορτώνεις το μυαλό σου με αγωνιώδεις σκέψεις για το φόρτο εργασίας που θα συναντήσεις την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Ζήσε αυτές τις στιγμές και μην αφήνεις τη σκέψη σου να τρέχει στο μέλλον, σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει, σε εικόνες που σε αγχώνουν τώρα αλλά μπορεί και να μη συμβούν ποτέ. Λειτουργώντας έτσι, δε νιώθεις τον άλλον δίπλα σου και δεν αφήνεις το σώμα σου να παράγει μόρια ευτυχίας.

Η ευτυχία είναι μέσα σου, λες ότι την αναζητάς αλλά εσύ της γυρνάς την πλάτη και απομακρύνεσαι τρέχοντας!

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com