Τη θέλουν οι γυναίκες σε μεγάλες ποσόστητες!

0

Την αναζητούμε γιατί τρελαίνει τη γλώσσα και τον ουρανίσκο προσφέροντάς μας ηδονή. Που πάει το μυαλό σας; Στη σοκολάτα αναφέρομαι. Λευκή, μαύρη, με φουντούκια ή με αμύγδαλα είναι πραγματικά τεράστια απόλαυση η αίσθηση της σοκολάτας που λιώνει στο στόμα.

Επιπλέον μερικά κομμάτια σοκολάτας κάθε μήνα κάνουν τη ζωή όχι μόνο πιο γλυκιά αλλά και μακρύτερη. Σε έρευνα που έγινε σε άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 65 χρόνια βρέθηκε ότι η θνησιμότητα ήταν χαμηλότερη σε εκείνους που κατανάλωναν γλυκά μία με τρεις φορές το μήνα και μεγαλύτερη σε όσους είχαν τη συνήθεια να τρώνε γλυκά τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου γλυκά είχαν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα από όλους.

Το 1996 βρέθηκαν στη σοκολάτα δύο χημικές ενώσεις που μοιάζουν δομικά με την ανανδαμίδη. Πρόκειται για μια ουσία που παράγεται στον εγκέφαλο και συνδέεται στους ίδιους υποδοχείς που συνδέεται και η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το δραστικό συστατικό του χασίς και της μαριχουάνας. Τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν τη διάσπαση της ανανδαμίδης και το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ένα αίσθημα ευφορίας, όχι βέβαια ίδιας έντασης με αυτό που προκαλεί η THC. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα. Η παράταση της ευχαρίστησης επιτυγχάνεται τρώγοντας μια σοκολάτα. Επίσης περιέχει και άλλες ουσίες που προκαλούν μείωση του άγχους και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Δυστυχώς όμως η ευχαρίστηση που προσφέρει η γλύκα της μετατρέπεται σε δυσαρέσκεια διαβάζοντας στο θερμιδομετρητή τον αριθμό θερμίδων!

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ-Εκδόσεις Ιανός)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com