Ταρώ, μια κοσμοθεωρία τυπωμένη σε τράπουλα!

0

Tα ταρώ στις αρχικές τους μορφές παρουσιάζουν ηθικά διδάγματα ζωγραφισμένα, με φιγούρες και αρχετυπικές εικόνες που έχουν κοινές ρίζες σε όλες τις θρησκείες.

Μια ολόκληρη κοσμοθεωρία τυπωμένη στα φύλλα μιας τράπουλας: ενθάρρυνση, καλοσύνη, αυταπάρνηση, ισορροπία, αναζήτηση της τελειότητας, έντονο αίσθημα ομορφιάς και συμμετρίας, αποδοχή του νόμου και της τάξης και κυρίως πίστη στην ύπαρξη μιας υψηλότερης ζωτικής δύναμης και στη συγγένεια του ανθρώπινου πνεύματος με το θεϊκό.

Τα χαρτιά είναι σύμβολα αυτής της ζωτικής δύναμης αλλά μόνον σύμβολα. Η γνώση και η βαθύτερη ερμηνεία των συμβόλων αυτών και η εσωτερική ερμηνεία οδηγούν στη σωστή πρόβλεψη. Το ρίξιμο των χαρτιών μας δίνει μια ενότητα και η σημασία του κάθε χαρτιού ποτέ δεν είναι μόνη της, πάντοτε επηρεάζεται από τα διπλανά του, ωστόσο είναι ένα ακέραιο τμήμα της ενότητας.

Κάθε φορά που ρίχνει χαρτιά ο ερμηνευτής συναντά διπλή δυσκολία γιατί όχι μόνο θα πρέπει να βρει τι σημαίνουν, να τα ερμηνεύσει σωστά και να αποκρυπτογραφήσει το νόημά τους αλλά να επινοήσει και τρόπους για να μεταδώσει την πληροφορία που δίνουν τα χαρτιά στον ενδιαφερόμενο ώστε να τον βοηθήσει να αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος από το διάβασμά τους, για να βοηθηθεί στο πρόβλημά του.

Η τελική απόφαση είναι πάντα του ενδιαφερόμενου. Η πρόγνωση της μοίρας δεν είναι απλό παιχνίδι. Όπως οι αρχαίοι χρησμοί έτσι και τα χαρτιά έχουν την τάση να ξεγελούν εκείνους που πάνε να τα περιγελάσουν.

Αντίθετα, αν ο ενδιαφερόμενος έχει σεβασμό στα σύμβολα των χαρτιών και οι επιθυμίες του συμφωνούν με τα θεμιτά μέτρα του απόκρυφου νόμου, δεν υπάρχει φόβος να πέσει έξω, η αλήθεια θα βρίσκεται εκεί στη μαντική ερμηνεία των χαρτιών και στη διαισθητική γνώση του ερμηνευτή.

Πασχαλίνα Πασπαλά 

Ερευνήτρια Αριθμολογίας-Αστρολογίας

Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα για τη Μεταφυσική