Συνελήφθη 21χρονος διακινητής για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

0

Συνελήφθη 21χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα σαράντα (40) αλλοδαπούς.

Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της χώρας προς τα εσωτερικό», καθώς επίσης και για τα αδικήματα της «Αντίστασης» και της «Απείθειας».

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-10-2016), όταν πραγματοποιήθηκε σχετικό σήμα στάθμευσης από τους αστυνομικούς, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Σερρών (κόμβο Λαγκαδά), ο 21χρονος εγκατέλειψε το φορτηγό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν, σαράντα (40) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε (15) ανήλικοι, οι οποίοι στο σύνολό τους, στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

 

Οι αλλοδαποί παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή έτερων διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ έκαστος και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 21χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.