Στυτική…ικανότητα!

0

Η στύση είναι το πρώτο αποτέλεσμα της γενετήσιας διέγερσης στον άνδρα. Προκαλείται από νευρικές ώσεις που μεταφέρονται από τον νωτιαίο μυελό με τα στυτικά νεύρα στο πέος. Από τις νευρικές ίνες ελευθερώνεται μια χημική ουσία που λέγεται μονοξείδιο του αζώτου και συμβολίζεται ως ΝΟ. Το ΝΟ προκαλεί διεύρυνση των αρτηριών του πέους, στα μεγάλα σπηλαιώδη φλεβικά κολποειδή εισρέει αρτηριακό αίμα υπό πίεση, οπότε προκαλείται διόγκωση του στυτικού ιστού σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι διαστάσεις του να αυξάνονται σημαντικά τόσο κατά μήκος όσο και κατά τη διάμετρο. Για αυτό το λόγο τα αγγειακά προβλήματα είναι η συχνότερη αιτία δυσλειτουργίας. Επίσης το κάπνισμα, ο αλκοολισμός ορμονικά προβλήματα αλλά και πολλά φάρμακα όπως ορισμένα αντιυπερτασικά, πολλά αντικαταθλιπτικά, διουρητικά, αντιισταμινικά καθώς και το στρες ελαττώνουν σημαντικά την ικανότητα μιας καλής στύσης.

Τα κατάλληλα ψυχολογικά ερεθίσματα είναι δυνατό να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα αυτή. Ο ρόλος της συντρόφου είναι καθοριστικός. Επίσης υπάρχουν και τα πασίγνωστα πλέον φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία που προκάλεσαν την προσοχή όλων των αντρών της γης ακόμη και αυτών που δεν έχουν τέτοιου είδους ενοχλήσεις. Ακόμη και όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική αντλία που αιματώνει «δια της βίας» το πέος, σε συνδυασμό με έναν δακτύλιο που τοποθετείται στη βάση του ώστε να διατηρηθεί η στύση. Τέλος μια ριζική λύση είναι οι πεϊκές προθέσεις που εμφυτεύονται εσωτερικά με χειρουργική επέμβαση.

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com