Σουσάμι, ο πολύτιμος σπόρος!

0

Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η τροφή αποτελεί το φάρμακό μας. Τα επιστημονικά δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης φαίνεται να ενισχύουν και να τεκμηριώνουν την άποψη αυτή.

 

Έγινε μια μελέτη σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, που είναι μια χρόνια εκφυλιστική ασθένεια με πόνο, συσσώρευση υγρού και μείωση του εύρους κίνησης της άρθρωσης αλλά και γενικότερα της κινητικότητας του ατόμου που πάσχει.  

Τα άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στη μία χορηγήθηκαν σπόροι σουσαμιού και στην άλλη παρακεταμόλη και γλυκοζαμίνη. Βρέθηκε ότι στην πρώτη ομάδα τα άτομα ανέφεραν πολύ μεγαλύτερη μείωση του πόνου σε σχέση με εκείνα που έλαβαν φάρμακα.

Το σουσάμι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις ευεργετικές ιδιότητές του και καλό είναι να το συμπεριλάβουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο είτε αυτούσιο είτε ως ταχίνι. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ανόργανα στοιχεία, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά.

Η σωστή επιλογή τροφίμων μπορεί πράγματι να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο προσφέροντας εύρυθμη οργανική λειτουργία.