Σουναμιτισμός για μακροζωία!

0

Θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές νεαρές κοπέλες κάνουν σχέση με άντρες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Σαφώς παίζει ρόλο το χρήμα αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως αναφέρουν επιστημονικές μελέτες. Μια εξήγηση είναι ότι στους άντρες η τεστοστερόνη μετά τα 40-46 χρόνια μειώνεται και αυξάνονται τα οιστρογόνα που είναι γυναικείες ορμόνες! Αυτή η μεταβολή στη βιοχημική ισορροπία έχει ως συνέπεια να αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που κάνει τον άνθρωπο πιο πιστό και αφοσιωμένο, να ζητά ηρεμία και ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Πάντως οι άντρες που συνευρίσκονται με νέες γυναίκες έχει αποδειχτεί ότι ζουν περισσότερο. Αυτή τη γνώση την κατείχε ο άνθρωπος από πολύ παλιά. Αναφέρεται ότι όταν ο βασιλιάς Δαβίδ έφτασε σε προχωρημένη ηλικία και ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν, οι Εβραίοι γιατροί του συνέστησαν να έχει συνεχώς δίπλα του, μέρα και νύχτα, την παρθένα Αμπισάχ της Σουνάμης. Έτσι, η μέθοδος ονομάστηκε σουναμιτισμός. Μάλιστα στη Γαλλία το 18ο αι. ήταν μια πανάκριβη συνήθεια της αριστοκρατίας. Πίστευαν πως η αναπνοή και ο ιδρώτας νεαρών αγοριών και κοριτσιών επηρεάζει θετικά την υγεία ατόμων του αντίθετου φύλου προσφέροντάς τους τόνωση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Γι’ αυτό πλέον και πολλές γυναίκες έχουν ένα toy-boy, επιθυμώντας με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν τη νεότητά τους.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ-Εκδόσεις Ιανός, το οποίο μπορείς να βρεις ΕΔΩ )

Χαρά Ζήκα

 

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com