Σεξ και χρήμα

0

Η γυναίκα έχει θεωρηθεί πολύ ευαίσθητο και συναισθηματικό πλάσμα που λαχτάρα μόνο για αγάπη. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι νόμοι της εξέλιξης την ωθούν να επιλέγει άντρες με βάση την επιτυχία, το γόητρο, τα χρήματα και τη δύναμη. Μοιάζει λίγο με τους χαρακτήρες στα κινούμενα σχέδια που όταν μυρίζονται χρήμα ζωγραφίζεται στα μάτια τους το δολάριο. Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο είδος που λειτουργεί έτσι, στο ζωικό βασίλειο τα θηλυκά φαίνεται να γνωρίζουν ότι η επιβίωσή τους εξαρτάται από την τήρηση κάποιων κανόνων επιλογής του αρσενικού. Προτιμούν πάντα εκείνο που θα εξασφαλίσει τη φροντίδα και την επιβίωση των μικρών τους. Ενώ θα πιστεύαμε ότι θα επιλέξουν ένα αρσενικό που θα είναι υγιές και θα έχει καλά γονίδια, δε γίνεται έτσι διότι ο παράγοντας «χρήμα» κυριαρχεί στη φύση.

Για παράδειγμα, στην κοινωνία των πυγμαίων χιμπατζήδων της Κεντρικής Αφρικής τα θηλυκά κάνουν σεξ με τα αρσενικά μόνο αν πάρουν ως αντάλλαγμα φρούτα ή άλλα φαγώσιμα. Επιλέγουν λοιπόν τα αρσενικά που «πληρώνουν» διότι βοηθούν στη συντήρηση των απογόνων. Βέβαια τα δώρα εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτα ακόμη και αν δεν υπάρχουν πια μικρά για προστασία. Οι γυναίκες ιθαγενείς των νησιών Τρόμπριαντ  περιμένουν από τους άντρες να προσφέρουν τροφή, κοσμήματα, δαχτυλίδια ή βραχιόλια και μετά επιδίδονται σε ερωτικές περιπέτειες.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com