Σχέσεις που αρρωσταίνουν!

0

Αν εξετάσεις τη ζωή σου, θα αντιληφθείς ότι σε όλη τη διάρκειά της ο ίδιος παλιός πόνος εμφανίζεται διαρκώς, οι ίδιες σχέσεις επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς συντρόφους. Όταν μπορέσεις να εξιχνιάσεις την αιτία που σε οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις, θα πάψεις να είσαι αδύναμος θεατής της επαναλαμβανόμενης θλίψης σου.

Αν αγνοήσεις μια απογοήτευση, ένα θυμό, μια απόρριψη, λόγια πικρά και προσβλητικές συμπεριφορές,  το σώμα θα τα φέρει ξανά στην επιφάνεια, με όνειρα ή ασθένειες. Η εσωτερική σου ένταση θα φέρει ρωγμή στο πιο αδύνατο σημείο του σώματός σου. Αν προσπαθήσεις να καταχωνιάσεις μέσα σου έναν χωρισμό, μια απιστία ή έναν πόνο, αν κάνεις τα πάντα να αρνηθείς την ύπαρξή τους πίνοντας αλκοόλ ή παίρνοντας αγχολυτικά, δε θα τον εμποδίσεις να δρα ύπουλα σε βάρος της υγείας σου. Πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό που δεν μπορείς να υποφέρεις, να βρεις τις αιτίες που το προκαλούν αλλιώς θα γίνεσαι όλο και περισσότερο δυστυχισμένος, το σώμα σου θα αρρωσταίνει. Πρέπει να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να θυμηθείς τις υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, την αδικία που σου έκαναν, τα ψέματα που σου είπαν, την προδοσία που δέχτηκες, την ταπείνωση που βίωσες και κυρίως να θυμηθείς πότε ένιωσες ανύπαρκτος. Μην υιοθετείς το ρόλο του θύματος, του ατόμου που στη ζωή του κυριαρχεί η απόγνωση και η δυστυχία, μη βουτάς στην αυτολύπηση. Δες την οδύνη σου σαν ένα μάθημα που σου διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξεις!

Χαρά Ζήκα

 

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com