Σάλτσα για ζυμαρικά

0

Επιμέλεια: Fire chef Μιχάλης Μοσχόπουλος

Eύκολη, γρήγορη και νόστιμη σάλτσα για τα μεσημεριανά ζυμαρικά!
Υλικά
Ελαιόλαδο (1 φλιτζανάκι), πελτές ντομάτας (1 κουταλάκι), ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (1 φλιτζανάκι), ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά (2 – 3 κουταλιές), λιαστές ντομάτες σε λωρίδες (1 φλιτζάνι), άσπρο κρασί (1 φλιτζανάκι), ζωμός κοτόπουλου (1 φλιτζανάκι) και αλατοπίπερο.
Εκτέλεση
Σοτάρισμα τα λαχανικά για 2 λεπτά, σβήσιμο με κρασί και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθήκη του ζωμού. Μετά 2 λεπτά δοκιμή, πιπέρι και αναλόγως λίγο αλάτι.
Το σχοινόπρασο, αν δεν το βρίσκετε, αντικαταστείστε το με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια και μισή σκελίδα σκόρδου.