Πότε επαναστατούν άντρες και γυναίκες

0

Τις περισσότερες φορές συμβιβάζεται η γυναίκα στη σχέση γιατί είναι πιο ανεκτική, προσπαθεί να διαφυλάξει τη σχέση ώστε να οδηγηθεί σε γάμο, να διατηρήσει την αρμονία ώστε να μη διαλυθεί η οικογένεια ή για να υπάρχει ένας πατέρας για τα παιδιά.

Η γυναίκα νιώθει πολλές φορές υπερβολικά υπεύθυνη και αναγκασμένη να κάνει τα πάντα με συνέπεια να καταρρέει και να νιώθει αδύναμη να τα καταφέρει. Στην υπερένταση της γυναίκας ο άντρας αντιδρά με εκνευρισμό γιατί νιώθει κατηγορούμενος για τη δυστυχία της και υπεύθυνος για την αναστάτωσή της.

Εκείνη βέβαια δεν προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες ή να κατηγορήσει, θέλει απλά να εκφραστεί και να την ακούσει ο σύντροφός της. Βλέποντας να μη γίνονται τα αναμενόμενα βήματα από τον σύντροφο νιώθει ότι θυσιάζεται συνεχώς και ότι παραμελεί τις ανάγκες και τον εαυτό της. Έτσι νιώθει δυσαρέσκεια και με μη συνειδητό τρόπο προσπαθεί να χειραγωγήσει τον άντρα γιατί βλέπει ότι όλες οι άλλες προσπάθειές της έχουν αποτύχει. Το αποτέλεσμα είναι εκείνος να επαναστατεί και να την απορρίπτει.

Δυστυχώς άντρες και γυναίκες δε γνωρίζουμε ότι ανακουφιζόμαστε με διαφορετικούς τρόπους από το άγχος, δε μαθαίνουμε πώς να εκφραζόμαστε σωστά, να διεκδικούμε με ωραίο τρόπο αυτό που έχουμε ανάγκη, να αλλάζουμε στάση και συμπεριφορά χωρίς να νιώθουμε ότι αναλωνόμαστε.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com