Πώς να φέρεσαι σε έναν εκνευρισμένο άντρα

0

Εμείς οι γυναίκες έχουμε μάθει να μιλάμε με τις φίλες μας όταν έχουμε προβλήματα ή εκνευρισμό και έτσι ξεαγχωνόμαστε.

Την ίδια τεχνική επιμένουμε να εφαρμόσει και ο άντρας, όταν τον βλέπουμε εκνευρισμένο, υποθέτουμε ότι με τη συζήτηση θα ηρεμήσει. Αυτό ισχύει μόνο όταν η γυναίκα συμφωνεί απόλυτα μαζί του, συνήθως όμως γίνεται το αντίθετο και η κατάσταση χειροτερεύει όσο συνεχίζεται η συζήτηση.

Η γυναίκα για να ηρεμήσει έχει την ανάγκη να μιλάει, χρειάζεται κάποιον να την ακούει χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί μαζί της. Αντίθετα ο άντρας, όταν εκνευρίζεται, νιώθει μεγαλύτερη την ανάγκη να έχει δίκιο. Το καλύτερο λοιπόν γι’ αυτόν είναι να μένει για λίγο σιωπηλός, να αναλογίζεται την κατάσταση και τα συναισθήματά του, να ανασυγκροτεί τις σκέψεις του και να επανέρχεται στην πραγματικότητα με σθένος.

Αν η γυναίκα δεν αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη του άντρα, το καλύτερο που έχει να κάνει εκείνος είναι να αναβάλει τη συζήτηση και να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια σα να είναι κάτι φυσιολογικό. Ο τρόπος που χειρίζεται η γυναίκα την αναβολή αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για τη σχέση του ζευγαριού. Αν γίνεται έξαλλη ή επικριτική, ο άντρας θα εξοργιστεί περισσότερο και θα επέλθει ρήξη.

Ας σεβόμαστε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλα και θα δούμε τις σχέσεις μας να γίνονται όμορφες, ουσιαστικές και με διάρκεια.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com