Παστέλι

0
Επιμέλεια: Fireman Chef
Υλικά
1 και 1/2 τσαγιού μέλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού σουσάμι
λίγο σπορέλαιο ή σισαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το σουσάμι σε ταψάκι και σε μέτριο φούρνο να καβουρδισθεί ελαφρά για 5-10 λεπτά.
2.  Βάζουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει (με το ζέσταμα θα αναλιγώσει πρώτα και με το βρασμό θα ξαναδέσει).
3.  Προσθέτουμε και το σουσάμι και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
4.  Όπως είναι καυτό το αδειάζουμε πάνω στο μάρμαρο της κουζίνας ή σε ταψί που όμως έχουμε λαδώσει καλά. Αρχίζουμε και δίνουμε ό,τι σχήματα θέλουμε και μεγέθη. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα τυλίγουμε με μεμβράνη ή τα τοποθετούμε σε πλαστικό δοχείο.
Λίγα μυστικά ακόμα: 
Όσο περισσότερο τα δουλεύουμε με το λάδι τόσο πιο νόστιμα και γυαλιστερά θα γίνουν.
Το μυστικό είναι στο χρόνο που θα βράσει το μέλι για να μη ζαχαρώσει και πετρώσει.