Όταν η Έλενα αποφάσισε να γίνει μάνα

0

 Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να γίνει μάνα θα βγει και με κάποιον που δεν της αρέσει ιδιαίτερα αλλά πληροί άλλες προϋποθέσεις που θα τον έκαναν έναν καλό πατέρα.

 

Η Έλενα ήταν πλέον έτοιμη για αυτή τη μεγάλη απόφαση και έψαχνε τον κατάλληλο δότη DNA για να συμβάλει κι εκείνη στη διαιώνιση του είδους. Σε μια ταβέρνα που είχε πάει με φίλους ήρθε ο Χρήστος κάθισε δίπλα της για λίγο, της είπε ότι είναι πολιτικός μηχανικός και πρωταθλητής στο tae kwon do. Έφυγε γρήγορα γιατί βιαζόταν αλλά πρόλαβαν να ανταλλάξουν τηλέφωνα. Η Έλενα δήλωσε το ενδιαφέρον της και οι φίλοι της είπαν ότι έχει μια τεράστια περιουσία, με πολυκατοικίες δικές του, πρόσφατα μάλιστα κέρδισε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ αλλά την προειδοποίησαν ότι είναι λίγο περίεργος.

Η Έλενα δεν πτοήθηκε από αυτό και όταν ο Χρήστος της τηλεφώνησε και της πρότεινε να πάνε μαζί θάλασσα αυθημερόν δέχτηκε αμέσως. Ήρθε να την πάρει με ένα τζιπ κι εκείνη ενθουσιάστηκε. Διαπίστωσε όμως ότι ο Χρήστος δεν άκουγε καλά, της είπε ότι είχε ένα πρόβλημα στην ακοή από μια ασθένεια που είχε μικρός και ότι εκείνη τη μέρα είχε πρόβλημα το ακουστικό του. Άλλα έλεγε η Έλενα και άλλα απαντούσε ο Χρήστος και αυτό τον έκανε να φαίνεται πολύ ηλίθιος! Οδηγούσε και πολύ περίεργα και ήταν σαν να πρωταγωνιστεί σε ταινία του Mr Bean. Είχε τετάρτη και ξαφνικά έβαζε τρίτη ταχύτητα για έλεγε πιάνουν καλύτερα τα φρένα, τα άλλα αυτοκίνητα παραμέριζαν ή τον κόρναραν.

Όταν κατάφεραν και έφτασαν στην παραλία, φορούσε τις κάλτσες και τα παπούτσια του γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με τις πατούσες του και δεν ήθελε να ακουμπά στην άμμο! Της πρότεινε να παίξουν ρακέτες και ήταν εντελώς άσχετος. Έριχνε το μπαλάκι στον κόσμο και γελούσε, του φαινόταν αστείο αλλά όλοι τον αγριοκοιτούσαν. Του πρότεινε να πάνε για φαγητό για να σταματήσουν να ενοχλούν τον κόσμο. Κοίταζε πολύ προσεκτικά τις τιμές γιατί παραπονιόταν ότι πληρώνει πολλά στην εφορία ωστόσο της έκανε ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι και με πολύ ακριβό κρασί.

Αφού έφτασαν σώοι και αβλαβείς στο σπίτι μετά από μια άλλη επικίνδυνη οδήγηση του Χρήστου, όταν της κατέβαζε τα πράγματα από το πορτμπαγκάζ το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει. Είχε ξεχάσει να βάλει το χειρόφρενο. Φυσικά δεν τον ξαναείδε από τότε!

Χαρά Ζήκα

(από τη σειρά «Η δική σου ιστορία»)