Στενές επαφές τρίτου τύπου…μόνο sex!

0

Υπάρχουν περιπτώσεις που νιώθεις σωματική έλξη για κάποιον, ξεκινάς με επιθυμία να τον προσεγγίσεις περισσότερο αλλά ανακαλύπτεις ότι δεν έχετε ούτε συναισθηματική ούτε διανοητική επαφή. Βέβαια τον σύντροφο δεν τον θες για να φιλοσοφείτε ή για να μελετάτε την πυρηνική σύντηξη, αυτή την ανάγκη μπορείς να την καλύψεις και με τους φίλους σου. Το σημαντικότερο σε έναν σύντροφο είναι να μπορεί να σου συμπαραστέκεται, να σε παίρνει αγκαλιά, να σου προσφέρει στοργή, να μπορείς να του μιλάς για τα όνειρα και τους φόβους σου και να βλέπεις ότι συμπάσχει μαζί σου σε ό,τι σου συμβαίνει. Βέβαια για να δημιουργηθεί αυτή η οικειότητα χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια.

Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι ανίκανοι να δημιουργήσουν συναισθηματική επαφή. Μπορεί να είναι αποκομμένοι από τα συναισθήματά τους, δεν τα αναγνωρίζουν ή δεν ξέρουν να τα εκφράζουν και νιώθουν άβολα με κάθε μορφής εγγύτητα. Αυτά τα άτομα έχουν την ίδια ανάγκη με σένα για συντροφικότητα αλλά λόγω της αδυναμίας τους για συναισθηματική προσέγγιση, προτιμούν να αναζητούν μόνο το σεξ.

Το να επιδιώκει κανείς μόνο τη σεξουαλική επαφή δεν είναι καθόλου κακό, εφόσον όμως είναι ξεκαθαρισμένο και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά υπάρχει εξαπάτηση. Όταν το ερωτικό πλησίασμα δεν γίνεται με ξεκάθαρο τρόπο, όταν δηλαδή άλλα θέλει κάποιος και άλλα δείχνει, όταν παραπλανεί τον άλλο πλησιάζοντάς τον με προκάλυψη και διασπαστική δύναμη το ψεύτικο συναίσθημα, τότε είναι κατακριτέο και ανήθικο.

 

Περισσότερα Sexy Tips θα βρεις ΕΔΩ
meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com