Οργασμός, η υπέρτατη απόλαυση!

0

Πολλά επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν τελευταία για τη μελέτη του οργασμού που είναι η υπέρτατη απόλαυση. Ο οργασμός στον άντρα έχει προφανή ρόλο αφού σχετίζεται άμεσα με την εκσπερμάτιση και επομένως με την αναπαραγωγή γι’ αυτό και ανταμείβεται νιώθοντας ηδονή. Αντίθετα στις γυναίκες ο οργασμός δεν έχει φανερό αναπαραγωγικό ρόλο.

Έτσι δίνεται η εξήγηση ότι συντελεί στο συναισθηματικό δέσιμο της γυναίκας προς το σύντροφό της. Ο οργασμός δεν είναι απλά ερεθισμός των γεννητικών οργάνων ή θέμα ορμονών. Πρόκειται για τη μέγιστη διέγερση, για μια πολύπλοκη συνεργασία των αισθητήριων μηνυμάτων και της ψυχολογικής κατάστασης και είναι ένας συνδυασμός πνευματικών και συναισθηματικών αντιδράσεων.

Κι όπως έδειξαν οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης του εγκεφάλου προκαλεί τη δραστηριοποίηση ή την αδρανοποίηση σχετικών περιοχών με πολύ διαφορετικό τρόπο στα δύο φύλα. Στους άνδρες τη στιγμή της εκσπερμάτισης ενεργοποιείται τόσο έντονα το κέντρο ανταμοιβής-ηδονής όσο και σε κάποιον που είναι εθισμένος στην ηρωίνη και παίρνει τη δόση του. Αντίθετα στις γυναίκες στο μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου παρατηρείται μειωμένη  δραστηριότητα, ειδικά στις περιοχές που σχετίζονται με τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων, με την αυτοσυγκράτηση και την λογική κρίση. Αυτό βοηθά να ξεπεράσει τις αναστολές της και την ένταση ώστε να απολαύσει το σεξ.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com