Ο πόνος του χωρισμού

0

Ο παράδεισος φαντάζει πολύ ελκυστικός αφού λένε ότι εκεί δεν υπάρχει πόνος, ούτε σωματικός ούτε ψυχικός.  Αν αυτό όμως συνέβαινε στην καθημερινότητά μας τότε σίγουρα θα βιώναμε μια κόλαση!

Ο σωματικός πόνος, αν και δυσάρεστος, είναι από τα πιο πολύτιμα βοηθήματα που διαθέτουμε ώστε να καταλάβουμε τι είναι ευεργετικό και τι επιζήμιο. Είναι ζωτικής σημασίας αμυντικός μηχανισμός, αποτελεί το σήμα ώστε να αποφύγουμε κάποια βλάβη, προκαλεί αντανακλαστικά άμυνας ή φυγής.

Ο ψυχικός πόνος είναι αναπόφευκτος, ως αποτέλεσμα της προσαρμογής μας στη ζωή και είναι πολύτιμος για την ωρίμανσή μας και την εξέλιξη της προσωπικότητάς μας εφόσον δε φτάνει σε υπερβολή. Ιδιαίτερα έντονος –δυστυχώς συχνά επαναλαμβανόμενος στις μέρες μας- είναι ο πόνος που νιώθουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αποτυχία στον έρωτα και το μαρτύριο της εγκατάλειψης από το σύντροφό μας.

Η ρήξη της σχέσης αποτελεί επίπονη διαδικασία και είναι μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που μπορεί να υπομείνει ο άνθρωπος. Τα συναισθήματα φόβου, ενοχής, μνησικακίας ακόμη και μίσους γίνονται μέρος της καθημερινότητας. Ευτυχώς οι περισσότεροι, αν και με πληγωμένη καρδιά, διασχίζουν με επιτυχία αυτό το εφιαλτικό τούνελ. Βρίσκουν φως και είναι σύντομα και πάλι έτοιμοι  να επιδοθούν στην ανεύρεση νέου συντρόφου και να ζευγαρώσουν ξανά.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com