Ο οργασμός στον άντρα και στη γυναίκα

0
Στους άνδρες τη στιγμή της εκσπερμάτισης ενεργοποιείται τόσο έντονα το κέντρο ανταμοιβής-ηδονής στον εγκέφαλο όσο και σε κάποιον που είναι εθισμένος στην ηρωίνη και παίρνει τη δόση του. Αυτό δημιουργεί την επιθυμία να επαναλαμβάνεται συνεχώς η σεξουαλική πράξη, πράγμα απαραίτητο για τη διαιώνιση του είδους.
  Αντίθετα, στις γυναίκες στο μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου παρατηρείται μειωμένη δραστηριότητα, ειδικά στις περιοχές που σχετίζονται με τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων, με την αυτοσυγκράτηση και τη λογική κρίση. Αυτό βοηθά να ξεπεράσει τις αναστολές της και την ένταση, ώστε να απολαύσει το σεξ.
Περισσότερα Sexy Tips θα βρεις ΕΔΩ
meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com