Ο καθένας τα βλέπει αλλιώς!

0

Ένα βράδυ πήγα με μια φίλη μου σε μια ταβέρνα και τα λέγαμε. Κάποια στιγμή έπιασε μια πολύ μεγάλη μπόρα και επειδή βρέχονταν τα κινητά μας ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας μάς πρότεινε να καθίσουμε στο τραπέζι της διπλανής παρέας όπου κάθονταν τρεις άντρες. Μιας και δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο τραπέζι δεχτήκαμε. Γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να συζητάμε.

Όλοι στην ηλικία των τριάντα πέντε περίπου αλλά ο καθένας σε διαφορετική φάση. Ο Ηλίας ήταν ελεύθερος και δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο δεν μπορεί να κάνει μια σωστή σχέση με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Αν έβρισκε κάποια γυναίκα θα της ήταν πιστός ή τουλάχιστο θα το προσπαθούσε όσο το δυνατό περισσότερο.

Ο Μάκης είχε σχέση για τρία χρόνια και είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί, φυσικά θα το κάνει κάποια στιγμή για να νιώθει καλύτερα η κοπέλα του. Στην ερώτησή μου αν την απατάει απάντησε ότι έκαναν μια συμφωνία και ότι είναι βλακεία να μην τηρήσει, τη στιγμή που τον καλύπτει. Επιπλέον, δε θα ήθελε να την πληγώσει ή να διακινδυνεύσει να χάσει αυτή την όμορφη σχέση που έχει μαζί της.

 Ο Γιάννης από την άλλη, είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια και έχει δύο παιδιά. Η γυναίκα του είναι πολύ όμορφη αλλά δέκα χρόνια μικρότερή του. Θεωρεί ότι επειδή παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν είκοσι, θα αρχίσει να ψάχνεται σύντομα για νέες εμπειρίες με άλλους άντρες. Υποστηρίζει ότι μόλις ο ίδιος σαρανταρίσει και δε θα μπορεί να την ικανοποιεί σεξουαλικά όσο θα ήθελε μια γυναίκα στην ηλικία των τριάντα, θα τον παρατήσει. Οπότε προετοιμάζεται ψυχολογικά γι’ αυτό το σενάριο βρίσκοντας άλλες γυναίκες για να σχετίζεται σεξουαλικά ώστε να μη δίνεται αποκλειστικά στη γυναίκα του και πληγωθεί όταν του ζητήσει να χωρίσουν.

Ίσως ήταν μια δικαιολογία για να βρίσκει λόγους να απατάει τη γυναίκα του, ίσως όμως να ήταν κι ένας φόβος που πραγματικά νιώθει και τον οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές. Βέβαια οι περισσότεροι φόβοι μας είναι απλά στο μυαλό μας, δημιουργούμε φαντάσματα που δεν υπάρχουν και συνήθως τα κάνουμε πραγματικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι η γυναίκα του θα ψαχτεί για νέες εμπειρίες και θα τον εγκαταλείψει όταν καταλάβει ότι την απατάει και όχι λόγω διαφοράς ηλικίας!

ΧΑΡΑ ΖΗΚΑ

Δείτε περισσότερες… δικές σας ιστορίες εδώ