Ο εραστής σου είναι ένας καθρέφτης σου!

0

Όταν περιορίζεσαι στη γνώμη που έχουν οι άλλοι για σένα είναι σα να περπατάς ανάμεσα από παραμορφωτικούς καθρέπτες. Σε κάθε εραστή σου βλέπεις να καθρεφτίζεται ένα είδωλό σου ή μέρος του, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η πρόκληση είναι, ανάμεσα σ’ αυτό το σκόρπισμα, να επιβάλλεις την αυθεντική σου εικόνα, χωρίς συμβιβασμούς και υποκρισίες. Αν αναπτύξεις ένα δυνατό εγώ, θα μπορείς να είσαι σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω σου και θα μπορείς να αντιμετωπίσεις τις επιθέσουν των άλλων που θέλουν να κυριαρχήσουν πάνω σου.

Οι άλλοι, γονείς, φίλοι και εραστές θέλουν να σε υποτάξουν για το καλό σου, θέλουν να σε κάνουν ό,τι θέλουν υποστηρίζοντας ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από σένα. Τόσο φτωχά είναι τα δικά σου εδάφη και τα παραδίδεις σε εκείνους να κυριαρχήσουν; Αν παραδώσεις έτσι και το είναι σου στο σύντροφό σου, θα φτάσει μια μέρα που θα έχεις χάσει τον εαυτό σου και δε θα ξέρεις πώς να τον ξαναβρείς. Όταν χάνεις τον εαυτό σου νιώθεις εγκαταλειμμένος και απελπισμένος, νιώθεις μια οδυνηρή μοναξιά και μια ανάγκη να έχεις κάποιον δίπλα σου για να νιώθεις σιγουριά, θες να είσαι συνέχεια δραστηριοποιημένος, να συναντάς διαφορετικούς ανθρώπους και όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις «γεμάτος». Αν λειτουργείς έτσι, είναι λυπηρό, γιατί θα σπαταλήσεις την εξαιρετική και ανεκτίμητη ζωή σου διασκορπίζοντάς την.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com