Μάθε, όχι μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις…

0

Σε ένα κόσμο που κανείς δεν ‘’μετράει’’ πόσο δίνει ή πόσο παίρνει, μάθε να κρατάς το σκόρ. Όχι για να το παίζεις έξυπνος ή να το χτυπάς, που μεταξύ μας τώρα δεν είναι τόσο κακή ιδέα, αλλά για να βλέπεις πιο σφαιρικά την εξέλιξη των πραγμάτων.

Υπάρχουν στιγμές που δίνεις τόσα πολλά και η απέναντι πλευρά απλά το δέχεται και δεν ανταποδίδει. Γιατί παιδί μου? Εκπτώσεις έχουμε? Δώσε και συ. Τι με κοιτάς? Το λογικό είναι αυτό… Για κάποιους… όπως και να χει όμως, μη φτάνεις σε ένα σημείο που εσύ μένεις χωρίς τίποτα για να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι. Εσύ αξίζεις και δεν παίρνεις. Είναι άδικο. Κόψε την τροφοδοσία και περίμενε να δεις αν θα πάρεις. Ή ακόμα καλύτερα ζήτα! Ναι ζήτα!

Δεν ήρθες στον κόσμο αυτό για να δίνεις πάντα και να μην παίρνεις τίποτα, ή και να παίρνεις κάτι ελάχιστο! Απέκτησε αυτοσεβασμό! Άνθρωπος είσαι και συ και έχεις ανάγκες! Και όταν βλέπεις ότι το άλλο άτομο δεν δίνει, φύγε και ζήτα από κείνους που μάθανε να δίνουν και εκτιμούν!

Μην ξοδεύεσαι λοιπόν! Να θυμάσαι ότι κάθε τι στη ζωή είναι αμοιβαίο και πρέπει να υπάρχει το ‘’πάρε-δώσε’’. Αλλιώς γίνεσαι θύμα της καλοσύνης σου και οι άλλοι γίνονται μάγκες. Που λέει ο λόγος τώρα…

 

Γιάννης Ασλανίδης

Στέλεχος εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων, Marketing