Κεραυνοβόλος έρωτας, τύχη ή κάρμα;

0

Για ορισμένους οι πιθανότητες να συναντήσουν κάποιον που να τους συγκινεί, να είναι διαθέσιμος, να μην έχει τα ψυχολογικά του και να είναι κι αυτοί σε ανάλογη φάση, δείχνουν να είναι απειροελάχιστες, ακόμη κι αν ενεργοποιήσουν το googlealert!

Ωστόσο ξέρουμε περιπτώσεις ανθρώπων που γνώρισαν τον έρωτα της ζωής τους σε μια έξοδο με φίλους που δεν ήθελαν να πάνε αρχικά αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν γνώμη, σε ένα ανιαρό συνέδριο της δουλειά τους που πήγαν με το ζόρι, σε μια ατυχή στιγμή που έπεσαν ή χάλασε το αυτοκίνητο και κάποιος προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πολλά ζευγάρια διηγούνται τη γνωριμία τους σαν ένα παιχνίδι της τύχης, σα μια σύμπτωση, σαν ένα μοιραίο γεγονός που σημάδεψε τη ζωή τους. Όλες αυτές οι ιστορίες μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για την ύπαρξη μια ανώτερης δύναμης, άλλοι πιστεύουν στην τύχη, στο κάρμα, σε συναστρίες ή στο σύμπαν που υποκινεί όλα τα γεγονότα έτσι ώστε να φέρουν σε συνάντηση δύο άτομα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή που διασταυρώθηκαν τα βλέμματά τους. Περιγράφουν την αίσθηση σαν ηλεκτρικό ρεύμα που διαπερνά τη σπονδυλική στήλη και προκαλεί έξαψη, αναστάτωση και μαγεία. Αν και επιστημονικά δεν μπορεί να εξηγηθεί ο κεραυνοβόλος έρωτας, ενέπνευσε έργα τέχνης και έθρεψε τα όνειρα πολλών αναμένοντάς τον και θεωρώντας τον ως την αποθέωση της επαφής με το άλλο φύλο.

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com