Καλύτερο sex χωρίς άγχος!

0

Για να κάνεις τον(την) σύντροφό σου να νιώθει όμορφα και ήρεμα θα πρέπει να έχεις αποβάλλει το άγχος και τα νεύρα που ίσως κουβαλάς από τη δουλειά σου. Μάθε λοιπόν τρόπους να χαλαρώνεις πριν συναντηθείτε και οπωσδήποτε πριν φτάσετε στο κρεβάτι. Γιατί χωρίς άγχος θα αποδώσετε πολύ καλύτερα σεξουαλικά!

Ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώνεις είναι να ελέγχεις την αναπνοή σου. Έχεις παρατηρήσει πόσο αλλάζει ο τρόπος αναπνοής μας όταν τρομάζουμε ή όταν εκνευριζόμαστε; Για παράδειγμα, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο και πέσεις σε κενό αέρος ιδρώνουν οι παλάμες σου, αρχίζεις να εισπνέεις γρήγορα και κοφτά, και το ίδιο συμβαίνει κι όταν είσαι έτοιμος να σπάσεις στο ξύλο τον τύπο που σου γρατσούνισε το αυτοκίνητο. Τότε οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται, οι μύες σφίγγονται και απελευθερώνονται στο σώμα κατεχολαμίνες. Πρόκειται για ορμόνες που εκκρίνονται από το φλοιό των επινεφριδίων και προετοιμάζουν το σώμα για μάχη.

Είναι μια αντίδραση που εξασφαλίζει ότι ο οργανισμός θα είναι έτοιμος για δράση με την παραμικρή ένδειξη κινδύνου. Βέβαια ο κίνδυνος σήμερα εμφανίζεται και με τη μορφή απλήρωτων λογαριασμών, ενός κακού συνεργάτη ή ακόμη κι ενός κινδύνου που είναι αποκλειστικά γέννημα της φαντασίας.

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com