Η σωστή διαδικασία της καφεμαντείας

0

Η αληθινή καφεμαντεία είναι ένας τρόπος μαντικής, εξαιρετικά, αξιόπιστος που διαμορφώθηκε στη διάρκεια πολλών αιώνων και κωδικοποιήθηκε σε μια σαφή τεχνική, ανάγνωσης της αληθινά μοναδικής ποικιλίας σχημάτων, που δημιουργεί το κατακάθι στο φλιτζάνι.

Παραμένει άγνωστο ποιος ήταν εκείνος που διέκρινε το συσχετισμό των συμβόλων που εμφανίζονται μέσα στο φλιτζάνι, με την πρόβλεψη του μέλλοντος. Είναι βέβαιο ότι οι πρώτες παρατηρήσεις μεταδόθηκαν προφορικά  από γενιά σε γενιά και με τα χρόνια συμπληρώθηκαν και συστηματοποιήθηκαν σε ένα περίπλοκο κώδικα συνδυασμών, ερμηνειών και οδηγιών με πιο γνωστό και επιτυχημένο εκείνο των τσιγγάνων.

Μέσα στους αιώνες η διαδικασία αυτή εξελίχθηκε σε πραγματική τελετουργία. Κατ’ αρχήν στην καφεμαντεία τους και στους περισσότερους τρόπους μαντείας, έχει μεγάλη σημασία η ψυχική διάθεση τόσο εκείνου που λέει το φλιτζάνι όσο και του αποδέκτη της ερμηνείας. Πρέπει και οι δύο να εκπέμπουν θετικό μαγνητισμό και να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι. Πρέπει να διώξουν από το μυαλό τους τις περιττές σκέψεις και όλα όσα τους απασχολούν και να αυτοσυγκεντρωθούν.

Αυτός που θα πει τον καφέ ζητά πνευματική καθοδήγηση και στηρίζεται και στη διαίσθησή του. Αυτός που θέλει να μάθει τα μελλούμενα εστιάζεται και αφοσιώνεται με τη σκέψη του στα ερωτήματα που τον απασχολούν. Το φλιτζάνι που δεν έχει μελετηθεί σωστά δεν πρόκειται να αποδώσει το ζητούμενο γιατί δε θα διαθέτει πνευματική δύναμη. Το φλιτζάνι διαβάζεται κυρίως από γυναίκες, ελάχιστοι άντρες λένε τον καφέ.

Σύμφωνα με τις δοξασίες: η καφετζού πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί έστω και συμβολικά γιατί η καφεμαντεία που δεν πληρώνεται «σκορπάει και χάνεται». Το ίδιο συμβαίνει κι αν ο πελάτης πει «ευχαριστώ». Επίσης δε λέμε τον καφέ ποτέ πριν την ανατολή ούτε με τη δύση του ηλίου «γιατί θα βγει σε κακό».

Ο καφές πρέπει να είναι καλής ποιότητας, φρεσκοκομμένος και αγνός. Πρέπει να ψήνεται από την ίδια την καφετζού και μάλιστα καλό είναι να ψήνει και για τον εαυτό της. Το νερό πρέπει αν είναι τρεχάμενο, τα χέρια της καθαρά, το φλιτζάνι λευκό και σκουπισμένο με λευκό πανί ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο καθαρά, χωρίς αρνητικά στοιχεία, αφού κάθε ίχνος βρωμιάς είναι προοίμιο κακού.

Διαβάζεται μια συγκεκριμένη ευχή την ώρα που φτιάχνεται ο καφές και μια άλλη ευχή πριν αρχίσει το διάβασμα του καφέ. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία του καφέ σαν ιεροτελεστία, η οποία πρέπει να τηρείται για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα.

Πασχαλίνα Πασπαλά 

Ερευνήτρια Αριθμολογίας-Αστρολογίας

Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα για τη Μεταφυσική