Η πάλη στην αρένα του…έρωτα!

0

Οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση σπαταλούν μεγάλα ποσά ενέργειας για να αποκτήσουν. Αυτοί που έχουν ερωτικές σχέσεις επενδύουν πολλή ενέργεια για να τις διατηρούν και μαθαίνουν πληροφορίες και τρόπους για να κάνουν τον άλλο δυστυχισμένο! Ξέρουν πού είναι ευάλωτος ο σύντροφός τους, ποιο σημείο είναι εκτεθειμένο κι εκεί χτυπούν στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν πάνω του, εφαρμόζοντας τρόπους σαν αυτούς που περιγράφει ο Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα. Αλλά μια σχέση δεν είναι απώλεια ελευθερίας, είναι άσκηση ελευθερίας.

Είναι αλήθεια ότι οι σύντροφοι μπορούν να αγαπήσουν πολύ ο ένας τον άλλο αλλά και να βλάψουν περισσότερο από τον καθένα. Έρχεσαι κοντά σε ένα άγνωστο άτομο για το οποίο νιώθεις σεξουαλική έλξη και βιώνεις τη στιγμή της συνεύρεσης ως υπέρτατη εμπειρία. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι στον ερωτικό σύντροφο βλέπεις μια αντανάκλαση του εαυτού σου και ξεκινά μια πάλη μέσα σου, με σένα  και με τον άλλο, αυτό όμως σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Μια μακροχρόνια σχέση χρειάζεται διαρκή φροντίδα και από τους δύο, αν μόνο ο ένας προσπαθεί να διατηρηθεί ισορροπία, είναι σαν ο ένας να κάνει καταθέσεις και ο άλλες μόνο αναλήψεις από τον κοινό λογαριασμό, θα δημιουργηθεί έλλειμμα. Αντίθετα αν και οι δύο συνεισφέρουν έστω κι από λίγα, ο κοινός λογαριασμός συνέχεια θα αυξάνεται.

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com