Οι κρυφές ανάγκες του άνδρα!

0

Ο άντρας είναι φτιαγμένος για δράση, πάντα κυνηγούσε, προστάτευε, κουβαλούσε, έχτιζε. Νιώθει άνετα με αυτό που μπορεί να δει, να αγγίξει και να μετρήσει.

Γι’ αυτό νιώθει καλά να εργαστεί μία ώρα παραπάνω στη δουλειά αλλά νιώθει άβολα να του λέει η γυναίκα να συζητήσουν μία ώρα για τη σχέση τους. Του έχουν πει ότι πρέπει να είναι σκληρός, αδίστακτος και άτρομος. Ευτυχώς βέβαια που ήταν έτσι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί αντιστάθηκε στους καταπατητές της ελευθερίας του, προστάτεψε το έθνος και την οικογένειά του. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτά, ο άντρας πολεμιστής έγινε απολυμένος εξερευνητής, άνεργος μονομάχος, λογιστής φυλακισμένος σε ένα γραφείο, δημόσιος υπάλληλος που παθητικά βάζει σφραγίδες.

Συνήθως με τους φίλους του δε μοιράζεται τίποτα σημαντικό, δε μιλάνε για τα προβλήματά τους. Παρακολουθούν αγώνες μαζί, πίνουν, μιλάνε για γυναίκες και ξανά για ποδόσφαιρο. Νιώθουν καλά αλλά αποφεύγουν την ιδιαίτερη οικειότητα, βρίσκονται σε μια κατάσταση μυστικής απελπισίας που και οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται από πού προέρχεται.

Η εξήγηση είναι ότι σήμερα που δεν υπάρχει έντονη δράση και κίνδυνος ώστε να απασχολείται κυρίως το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, τον άντρα τον καταπνίγουν περισσότερο από ποτέ τα συναισθήματα που δυσκολεύεται να τα αναγνωρίσει και να τα απελευθερώσει. Το αριστερό ημισφαίριό του κάνει την επανάστασή του και αναζητά λίγη προσοχή, τον καλεί να το εξερευνήσει. Σ’ αυτό μόνο μια γυναίκα μπορεί να τον βοηθήσει που θα θέλει να ακούσει τον πόνο, τις ανησυχίες και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com