Η εμφάνιση είναι σημαντικότατος παράγοντας έλξης!

0

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβανόμαστε όσο μεγαλώνουμε είναι το σώμα, στη συνέχεια καταλαβαίνουμε τι είναι το εγώ, το πνεύμα, το συναίσθημα  και άλλες αφηρημένες έννοιες που χαρακτηρίζουν την ύπαρξή μας. Μεγάλο μέρος της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής μας χτίζεται πάνω στη θεώρηση που έχουμε για το σώμα μας. Κι αυτή οικοδομείται από τις αντιδράσεις που λαμβάνουμε από την οικογένεια, στη συνέχεια από  τους συνομήλικούς μας  και τέλος από τους διάφορους συντρόφους.

Στις γυναίκες η ομορφιά και το μέγεθος του στήθους ενώ στους άνδρες το ύψος και το μέγεθος του πέους επιδρούν σημαντικά στην αυτοπεποίθηση. Όση διανόηση, καλοσύνη ή χαρίσματα  κι αν έχει κάποιος,   το σώμα του είναι εκείνο που αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο προσέλκυσης του άλλου φύλου σε πρώτη φάση.  Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι κάποιος σαν φωτομοντέλο για να νιώθει αρεστός. Ίσα ίσα πολλά όμορφα άτομα δεν πιστεύουν καθόλου στον εαυτό τους και αυτό το εκπέμπουν στους άλλους. Αντίθετα πολύ μέτρια άτομα είναι απίστευτα γοητευτικά και χαριτωμένα.

Το σώμα λοιπόν είναι σημαντικό στην ερωτική έλξη που ασκούμε αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι κάποια στιγμή θα επέλθει φθορά και θα μειώνονται σταδιακά οι ενδιαφερόμενοι(-ες). Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ανθρώπους να γελοιοποιούνται σε μια απέλπιδα προσπάθεια κατευνασμού του πανικού τους να αποδείξουν ότι «μετράνε ακόμη» και «περνάει η μπογιά τους»!

Περισσότερα Sexy Tips θα βρεις ΕΔΩ
meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com