Γνωριμία μέσω αγγελίας!

0

Όλοι κάποια στιγμή ρίξαμε μια ματιά στις αγγελίες των εφημερίδων, στη στήλη με τα γραφεία συνοικεσίων.  Και διαβάζουμε: «Γιατρός, 35 ετών, σοβαρός, ψηλός, αθλητικός, εμφανίσιμος, με ακίνητα, αναζητά κυρία αναλόγων προσόντων με σκοπό το γάμο». Κι αναρωτιόμαστε, με τόσα προσόντα είναι δυνατό αυτό το παλικάρι να ξέμεινε από γυναίκα;

Σίγουρα το γραφείο δεν ψεύδεται, ο τύπος θα είναι ψηλός, ας πούμε και λίγο καλοστημένος, θα έχει ακίνητα και σοβαρό σκοπό. Τι του λείπει όμως; Αυτό που δεν περιλαμβάνεται στην αγγελία είναι κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του, τα οποία θα διαπιστώσει η πιθανή ενδιαφερόμενη στην πρώτη συνάντηση και θα φάει την ψυχρολουσία.

Ο τύπος μάλλον θα είναι απίστευτα βαρετός και δε σταυρώνει γυναίκα!!! Ίσως είναι από τους τύπους εκείνους που είναι μονοδιάστατοι, κάτι σαν ρομπότ, με τυποποιημένες απαντήσεις και προβλεπόμενες αντιδράσεις. Ίσως είναι εργασιομανής, παίρνει προαγωγές και αυξήσεις αλλά ταυτόχρονα παίρνει κι ένα τεράστιο μηδενικό στην κοινωνική του ζωή.  Μπορεί πάλι να φοβάται τόσο πολύ τις «χυλόπιτες» που απομονώνεται και μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε έναν συναισθηματικά ανάπηρο άνθρωπο.

Γι’ αυτό μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, βγες και φλέρταρε! Κι ας αποτύχεις, οι «χυλόπιτες» σε βοηθάνε να γίνεις πιο ώριμος. Τις κοινωνικές δεξιότητες τις αναπτύσσεις σταδιακά και δεν τις αποκτάς ως δια μαγείας μέσα από ένα γραφείο.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com