Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να βρουν ούτε τις …κάλτσες τους; Τα δύο φύλα βλέπουν διαφορετικά!

0

Η γυναίκα έχει περισσότερα κωνιοφόρα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και μπορεί να περιγράφει με ακρίβεια τα χρώματα.

Σομόν, τιρκουάζ, λιλά, βεραμάν είναι λέξεις που δεν αντιλαμβάνεται ο άντρας.

Μπορεί να βλέπει καλύτερα σε κοντινές αποστάσεις και να ράβει με ευκολία ένα κουμπί στο πουκάμισο.

Είναι φτιαγμένη να βλέπει και περιφερειακά έτσι ώστε όταν ασχολείται με οτιδήποτε, να παρακολουθεί ταυτόχρονα και τα παιδιά μην πάθουν κάτι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει ένα οπτικό πεδίο 180 μοιρών.

Γι’ αυτό ο άντρας δεν μπορεί να κατηγορήσει τη γυναίκα ότι κοιτάζει άλλα αντρικά σώματα στην παραλία, σε αντίθεση με αυτόν που «καρφώνει» με αδιακρισία το βλέμμα του σε όποια καυτή, δίμετρη καλλονή εισέλθει στο στενό οπτικό πεδίο του.

Είναι ικανή να διακρίνει περισσότερες λεπτομέρειες στο σκοτάδι, σε αντίθεση με τον άντρα που μπορεί να βλέπει καλύτερα σε μακρινές αποστάσεις, ευθεία μπροστά.

Μην ξεχνάμε ότι η γυναίκα περνούσε τις ώρες της στη σπηλιά ενώ ο άντρας κυνηγούσε το θήραμά του ατενίζοντας μακριά!

Έτσι ο άντρας δυσκολεύεται να βρει τις κάλτσες στην ντουλάπα ακόμη κι αν είναι μπροστά στα μάτια του κι εκείνη απορημένη που δεν τις βλέπει του τις δίνει με αμφιβολία για το IQ του ή γκρινιάζοντας για την αφηρημάδα του.

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com