Φόβος… η σκοτεινή πλευρά μας

0

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα πολύ αρνητικό που μας αφοπλίζει. Νιώθουμε σαν να μας κρατάει κάτι δεμένους και παραλύουμε… Τι πραγματικά όμως νιώθουμε όταν φοβόμαστε?

Είναι εκείνη τη στιγμή που νιώθεις την καρδιά να χτυπάει τόσο δυνατά και τόσο γρήγορα που δεν ξέρεις αν θα βγει από το σώμα σου. Τα μάτια σου είναι γουρλωμένα σαν της κουκουβάγιας και κρύος ιδρώτας σε λούζει! Το μυαλό δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος και όλα φαίνονται ίδια. Κύμα απαισιοδοξίας καταφτάνει… ΣΤΟΟΟΟΠ!

Λάθος χειρισμός παιδιά! Δεν λέω και γώ το πέρασα αλλά δεν πρέπει να μπλοκάρουμε τον εαυτό μας! Ας πάρουμε μία στιγμή και ας σκεφτούμε καθαρά! Τι είναι αυτό που μας έκανε να αισθανθούμε έτσι? Όλα αντιμετωπίζονται και διορθώνονται! Αλλά πρέπει να εντοπίσεις πρώτα τη ρίζα του κακού και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει!

Κάποιοι λένε ότι για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με αυτούς! Έχει μεγάλη βάση αυτό! Για παράδειγμα εγώ φοβάμαι τα ύψη. Κι όμως μένω στον 4ο όροφο και κοιτάω δειλά κάτω στο κενό συχνά για να το ξεπεράσω!

Σπάσε τα όρια σου και νίκησε τους φόβους σου! Μπορείς! Να είσαι σίγουρος! Τώρα αν φοβάσαι το γάμο για παράδειγμα, μην πας να παντρευτείς τώρα, για να ξεπεράσεις το φόβο αυτό! Είπαμε…!

 

Γιάννης Ασλανίδης

Στέλεχος εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων, Marketing