Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2016

0

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2016

 

Ο  Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016), διοργανώνοντας δράσεις και λαμβάνοντας μέτρα, προσωρινού αλλά και μόνιμου χαρακτήρα.

  • Σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, συνεργεία του Δήμου έκαναν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και δικύκλων καθώς και για τη διαγράμμιση της διπλής διαχωριστικής γραμμής.
  • Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 09.00 έως 21.00, θα γίνει μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα,  στη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες
  • Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»,  θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Νίκης, Εθν. Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Βενιζέλου. Για λόγους διευκόλυνσης της περιμετρικής κυκλοφορίας εξαιρούνται οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου, ενώ από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ, τα οποία θα κινούνται κανονικά

 

Με αυτά και άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν  προωθείται η διευκόλυνση της ποδηλατοκίνησης, η πεζή μετακίνηση και η αποθάρρυνση χρήσης Ι.Χ. στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο.