Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στον δήμο Θεσσαλονίκης

0

Σε συνεργασία με το ίδρυμα Anna Lindh, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναντήσεις με θέμα τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και συνέδριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2015.

Η Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας υπό τον τίτλο «Θεσσαλονίκη Forum» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ίδρυμα Anna Lindh. Στη διάρκεια του φόρουμ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναντήσεις με θέμα τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και συνέδριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και το ίδρυμα Anna Lindh εγκαινιάστηκε το 2014, με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» και κορυφώθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας το 2015.

Η επικείμενη διοργάνωση του «Θεσσαλονίκη Forum» επικεντρώνεται πάνω στην έρευνα και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης γύρω από τις πολιτικές για τη νεολαία, τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσογείου.

Στο φόρουμ θα πάρουν ακόμη μέρος πολλά διεθνή ιδρύματα, δίκτυα και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο EUNIC, το Βρετανικό Συμβούλιο, η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • 28 έως 30 /11/2015: Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Young Arab Voices: Training for the Trainers» με τη συμμετοχή νέων από αραβικές χώρες που θα παρακολουθήσουν μαθήματα ρητορικής και δημόσιας συζήτησης (debate) από κορυφαίους εκπαιδευτές.
  • 01/12/2015: Συνάντηση των Επικεφαλής των Περιφερειακών Δικτύων του ιδρύματος Anna Lindh με στρατηγικούς εταίρους (Βρετανικό Συμβούλιο, UNESCO, Συμβούλιο της Ευρώπης) για τη συνδιαμόρφωση της πολιτικής για τη νεολαία την επόμενη τριετία.
  • 02/12/2015: Συνέδριο «Think Social. Act Business II».Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης ημερίδας και της σειράς εργαστηρίων με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα, η EUNIC Θεσσαλονίκης, δηλαδή το Βρετανικό Συμβούλιο, το Goethe-Institut Thessaloniki, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-ισπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Anna Lindh Foundation (στο πλαίσιο του Thessaloniki Forum: Eβδομάδα Nεανικής και Kοινωνικής Kαινοτομίας) έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη νέα σειρά εργαστηρίων και ανοιχτών συζητήσεων, Think Social. Act Business, με θέμα την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Κοινωνικοί επιχειρηματίες και ειδικοί που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, τη Γερμανία την Ιταλία τη Γαλλία και την Ισπανία έχουν προσκληθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές και να δώσουν σε νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες τις κατάλληλες πρακτικές συμβουλές και τα εργαλεία προκειμένου να χτίσουν μια βιώσιμη κοινωνική επιχείρηση.