ΕΥΑΘ: Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για τις 150 νέες προσλήψεις

0

Αποφασισμένος να πορευτεί με βάση τις δεδηλωμένες θέσεις του υπέρ του χαρακτήρα του νερού ώς δημόσιου και κοινωνικού αγαθού εμφανίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), Γιάννης Κρεστενίτης, ερωτηθείς αν θα έβαζε την υπογραφή του σε τυχόν σύμβαση για την πώληση σε ιδιώτη του 23% των μετοχών, που το δημόσιο κατέχει στην επιχείρηση.

«Θεωρώ ότι το νερό δεν πρέπει και δεν μπορεί να ιδιωτικοποιείται. Θεωρώ επίσης ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα, όπως και η τοπική αυτοδιοίκηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κρεστενίτης, που είναι μέλος του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως ωστόσο, δεν απάντησε ξεκάθαρα τι προτίθεται να πράξει όταν κι αν η διαδικασία της πώλησης του 23% ξεκινήσει. «Δεν ξέρω αν και πώς θα πουληθεί το 23% […] Αν το ΤΑΙΠΕΔ προχωρήσει τις διαδικασίες πώλησης θα καταθέσω τις προτάσεις μου τότε» είπε και πρόσθεσε ότι έως τώρα δεν πήγε να τον συναντήσει κάποιο από τα στελέχη της γαλλικής Suez, η οποία μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό άνω του 5% και φαίνεται πως ενδιαφέρεται να διευρύνει τη συμμετοχή της.

Ο ίδιος προανήγγειλε «επιθετική αναπτυξιακή πολιτική στην ΕΥΑΘ ΑΕ», επισημαίνοντας ότι «με σταθερά υψηλούς τζίρους άνω των 70 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, με υψηλή ρευστότητα και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, η εταιρεία διαθέτει ένα οικονομικό προφίλ ικανό να στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική, που επιθυμεί να της δώσει η νέα διοίκηση».

Η συνέχεια του άρθρου εδώ