Εσύ από πού αντλείς ευτυχία;

0

Μην περιμένεις να ελευθερωθείς από μια κατάσταση όταν  φτάσεις στο σημείο που δεν έχει παρακάτω και ο πόνος γίνεται αβάσταχτος. Θέλεις να γίνεις μάρτυρας που περιμένει ένα περιστέρι να καθίσει στο κεφάλι του για να φέρει το Άγιο Φως; Έχεις δει να γίνεται συχνά αυτό; Είναι σα να περιμένεις να πάρεις πτυχίο χωρίς να σπουδάσεις, είναι σα να ζητάς άφθονα χρήματα χωρίς να εργάζεσαι.

Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που υποφέρουν πραγματικά με το σύντροφό τους, αναγνωρίζουν ότι τους κάνει κακό αλλά υποστηρίζουν ότι νιώθουν μια ακατανίκητη έλξη και δεν τον εγκαταλείπουν. Κάνουν άγραφες συμφωνίες και σιωπηρά συμβόλαια μαζί του γιατί στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείπουν την αυτοκαταστροφική τους τάση.

Προτιμούν να μένουν φυλακισμένοι στο γνωστό, διατηρούν έναν άθλιο μικρόκοσμο στον οποίο ζουν κακοδιάθετοι μόνο και μόνο για να αποφύγουν ένα υπεύθυνο βήμα προς ένα ανοίκειο μέλλον. Όμως αυτή η συμπεριφορά σε οδηγεί να ζεις ξανά και ξανά τα ίδια, πρέπει να βρεις τη δύναμη να κάνεις το πέρασμα σε μια άλλη κατάσταση.

Δεν ωφελεί να περιμένεις έναν σύντροφο που μόλις εμφανιστεί, ως δια μαγείας, θα λυθούν όλα όσα σε προβληματίζουν. Δεν ωφελεί να περιμένεις το ιδανικό, τέλειο ταίρι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην μπορείς να αντλείς ευχαρίστηση από τις πολύτιμες στιγμές της καθημερινότητάς σου.

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com