Έρωτας vs Αγάπη

0

Ο υπέροχος ύμνος της αγάπης λέει ότι «η αγάπη μακροθυμεί, ου ζηλοί, πάντα στέγει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει, ουδέποτε εκπίπτει». Μιλάει για γνωρίσματα που δεν τα εντοπίζουμε στην «αγάπη» του ζευγαριού.

Τα ζευγάρια «αγαπιούνται» με όρους, εκδηλώνουν ιδιότητες αγάπης για να πάρουν αναγνώριση, αποδοχή, σεβασμό, προστασία, κάτι περιμένουν ως αντάλλαγμα. Αυτό όμως δεν είναι αγάπη! Αλλά έτσι μεγαλώσαμε, από μικρά παιδιά μας δήλωναν ότι η αγάπη παρέχεται με όρους: «η μανούλα θα σ’ αγαπάει, αν φας το φαγάκι σου».

Τα ερωτικά συναισθήματα έχουν μελετηθεί και αναλυθεί σε νευροχημικά εργαστήρια, έχουν βρεθεί οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται και οι ουσίες που εκκρίνονται. Για την αγάπη δεν έχει φτιαχτεί ακόμη κατάλληλο όργανο για την παρατήρηση και τη μέτρησή της. Ανάλογα αν την έχει στερηθεί κανείς ή του προσφέρθηκε απλόχερα, ανάλογα με το πνευματικό του επίπεδο, ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να την ορίσει κανείς, μόνο να τη βιώσει. Ακόμη και μέσα από τα ορθάνοιχτα μάτια του σκύλου σου που σε υποδέχεται με χαρά κουνώντας την ουρά και δείχνοντας την αφοσίωσή του, μπορείς να αναγνωρίσεις την παρουσία της. Αντιλαμβάνεσαι την αξία της όταν βρεθείς να αναζητάς ένα βλέμμα αγάπης περισσότερο από κάθε υλικό απόκτημα. Σίγουρα θα έχεις δει σε κάποιους τις ιδιότητές της να μεταμορφώνει, άτομα που αργοπέθαιναν από ναρκωτικά, αλκοόλ ή από τη μοναξιά τους, δέχτηκαν το χάδι της και ξαναζωντάνεψαν.

Περισσότερα Sexy Tips θα βρεις ΕΔΩ
meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com