Ένας απρόσμενος μεγάλος έρωτας

0

Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα βρεις τον καρμικό έρωτά σου. Όσο και να ψάχνεις ή όσο και να επιμένεις σε μια κατάσταση, δε θα έχεις καλό αποτέλεσμα, αν δεν αφήσεις λίγο χαλαρά τη ζωή σου να σε οδηγήσει αυτή εκεί που αξίζει να είσαι. Μου άρεσε ένα κείμενο άγνωστου συγγραφέα και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου: «Έτσι όπως τα παιδιά μάς φέρνουν κλαίγοντας τα σπασμένα τους παιχνίδια για να τα φτιάξουμε, έφερα κι εγώ τα σπασμένα μου όνειρα στον Θεό. Αντί όμως να Τον αφήσω ήσυχο να δουλέψει, στριφογύριζα και προσπαθούσα να βοηθήσω με τους δικούς μου τρόπους. Στο τέλος, τα άρπαξα πίσω και φώναξα: «Πώς μπορείς να είσαι τόσο αργός;». Και μου απάντησε: «Παιδί μου, τι να έκανα; Ούτε στιγμή δεν τα άφησες από τα χέρια σου».  

Όλοι λειτουργούμε κάπως έτσι. Θέλουμε κάτι και θέλουμε να γίνει εδώ και τώρα, όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Το σύμπαν όμως μπορεί να έχει άλλα σχέδια για μας. Έτσι έγινε με την περίπτωση της Σταυρούλας. Ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Μάκη όταν ανακάλυψε ότι την απατούσε με μια άλλη γυναίκα. Ήθελε να διαλύσει τον γάμο αλλά επειδή ήδη είχαν μοιραστεί τα προσκλητήρια οι γονείς τους επέμενε να γίνει για να αποφύγουν το ρεζιλίκι σε συγγενείς και φίλους.  Ο Μάκης υποσχέθηκε ότι δε θα το ξανακάνει, η Σταυρούλα υποχώρησε στις πιέσεις των δικών της και ο γάμος έγινε. Και μάλιστα πολυέξοδος, με γλέντια και χλιδή.

Μετά από μερικούς μήνες η Σταυρούλα διαπίστωσε ότι πάλι την απατάει με την ίδια γυναίκα. Ο γάμος διαλύθηκε, εκείνη για δύο χρόνια περίπου έκανε εργασιοθεραπεία δουλεύοντας σκληρά σε μια εταιρεία. Αναγκαζόταν να κάνει και πολλά ταξίδια λόγω δουλειάς οπότε ο Μάκης και η σκληρή εμπειρία της απιστίας ξεθώριασαν στο μυαλό της. Ενώ δεν ενδιαφερόταν καθόλου να κάνει σχέση την κάλεσε μια φίλη της σε ταβέρνα να φάνε μαζί. Από εκεί πέρασε ένας γνωστός της με την παρέα του, ο Κώστας. Κάθισαν όλοι μαζί και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η Σταυρούλα έκανε σχέση με τον Κώστα, σε τρεις μήνες έμεινε έγκυος, έκαναν έναν λιτό γάμο και τώρα περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, η αγάπη τους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!

ΧΑΡΑ ΖΗΚΑ

Δείτε περισσότερες… δικές σας ιστορίες εδώ