Δώστε ραντεβού και ενδυναμώστε τη σχέση σας!

0

Αν δεν υπάρχει πραγματική επικοινωνία στο ζευγάρι, οι πιο ευρηματικές ιδέες, οι πιο ωραίες εκπλήξεις και οι καλύτερες σεξουαλικές τεχνικές να εφαρμοστούν, δε θα μπορέσουν να βελτιώσουν τον ερωτισμό στη σχέση.

Χρειάζονται απλά πράγματα, όπως να φέρεις μια μπίρα στον άλλο εκεί που δεν το περιμένει, γλυκές χειρονομίες όπως να χαρίσεις μια σοκολάτα ή ένα παγωτό χωνάκι και θερμές πράξεις, όπως να ετοιμάσεις ένα ζεστό μπάνιο για να του φύγει το άγχος.

Αυτές οι μικρές καθημερινές ενέργειες συσφίγγουν και ομορφαίνουν τη σχέση. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ενσυναίσθηση, δηλαδή να αντιλαμβάνεσαι πώς αισθάνεται ο σύντροφός σου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη δουλειά του, πώς τον επηρεάζουν οι σχέσεις του με τους συναδέλφους, τους γονείς και τα αδέρφια του.

Επιπλέον, μη θεωρείτε δεδομένη τη φυσική οικειότητα και τη συνύπαρξη, αγκαλιαστείτε σφιχτά κάθε μέρα, πιείτε μαζί τελετουργικά τον καφέ σας κάθε πρωί και επανασυνδεθείτε. Έχετε ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι σημαντικό στήριγμα στη ζωή σας, είναι ήδη ένα μικρό θαύμα που συναντηθήκατε και νιώσατε έλξη.

Διατηρήστε αυτό το συναίσθημα φροντίζοντας να είστε οπτικά ευχάριστοι και ενδυναμώστε το σεξουαλικό ενδιαφέρον δίνοντας ραντεβού. Όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχετε, τουλάχιστο μία φορά την εβδομάδα βγείτε από το σπίτι και διασκεδάστε με όποιο τρόπο σας ευχαριστεί.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com