Δομή της τράπουλας ταρώ

0

Η τράπουλα ταρώ αποτελείται από 78 χαρτιά. Τα 22 αποτελούν τη Μεγάλη Αρκάνα, είναι ζωγραφισμένα με σύμβολα που ασκούν ιδιαίτερη γοητεία και με απόκρυφα νοήματα. Τα υπόλοιπα 56 αποτελούν τη Μικρή Αρκάνα και χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με τα σύμβολά τους (σπαθιά, μπαστούνια, δηνάρια και κούπες).

Η κάθε μία από τις τέσσερις σειρές προβάλλει ορισμένες αρετές ενώ κάθε αριθμός τους παραπέμπει σε συμβολικά νοήματα, σε έναν ηθικό κώδικα που εξυπηρετεί τις υψηλότερες ανθρώπινες επιδιώξεις. Τα σύμβολα των χαρτιών συνδέονται με τα δόγματα κάθε μεγάλης θρησκείας.

Μέσα στην ίδια ουσία των χαρτιών υπάρχει η πίστη σε μια θεία ύπαρξη που εμφανίζεται σα μια παγκόσμια θέληση για το καλό και η αντίληψη ότι ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του αντάξιο και να γίνει εργαλείο αυτής της μεγάλης δύναμης.

Τα σύμβολα από τα οποία κατάγονται τα σημερινά τραπουλόχαρτα ιστορικά χρησίμευαν για να διακοσμούν ναούς όπου συνέρχονταν οι ιερείς, οι ιέρειες και ήταν μια συνεχής υπόμνηση του ηθικού κώδικα που απαιτούνταν από εκείνους που ζούσαν στον εσωτερικό κύκλο.

Ο σύγχρονος ερμηνευτής λοιπόν αναλαμβάνει ως ένα βαθμό τους ρόλους των αρχαίων ιερέων και ιερειών που διάβαζαν τους χρησμούς στους ναούς του «Θωτ» (Αιγυπτιακός θεός).

Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιούνται σωστά και με σεβασμό είτε για ευχαρίστηση είτε για πρόβλεψη είτε για μόρφωση, ποτέ όμως δεν πρέπει να γίνεται χρήση για κακό.

Πασχαλίνα Πασπαλά 

Ερευνήτρια Αριθμολογίας-Αστρολογίας

Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα για τη Μεταφυσική