Δοκίμασε νέες εμπειρίες!

0

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν ερωτεύεσαι νιώθεις πολύ πιο έντονα την  σεξουαλική επιθυμία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ντοπαμίνη (νευροδιαβιβαστής που εκκρίνεται στον εγκέφαλο) αυξάνεται και προκαλεί επιπλέον απελευθέρωση της τεστοστερόνης. Άντρες και γυναίκες με υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική δραστηριότητα.

Αξιοποίησε αυτή τη σχέση μεταξύ ντοπαμίνης και τεστοστερόνης για να νιώθετε πιο sexy, κι εσύ και ο σύντροφός σου. Γενικά οι νέες εμπειρίες αυξάνουν τη ντοπαμίνη. Δοκίμασε λοιπόν νέα κόλπα στο κρεβάτι ή νέες στάσεις ή άλλους χώρους όπου θα συνευρεθείτε (κουζίνα, καναπές, μπάνιο, αυτοκίνητο, παραλία, δάσος, μπαλκόνι, ταράτσα κλπ). Έτσι πυροδοτείται η χημεία της λαγνείας και προκαλείται ανάφλεξη στα εγκεφαλικά κυκλώματα!

Φυσικά η ντοπαμίνη αυξάνεται και όταν δοκιμάζεις να κάνεις sex με καινούριους συντρόφους. Χρειάζεται προσοχή όμως στις περιπτώσεις αυτές γιατί πολλές φορές λέμε ότι θα έχουμε μόνο σεξουαλική συνεύρεση περιστασιακά με ένα άτομο με τα οποίο δεν είμαστε ερωτευμένοι. Ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε έρωτα. Διότι η τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών και να επέλθει ερωτικό συναίσθημα. Γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο να κάνει κανείς σεξ με κάποιο άτομο με το οποίο δε θα ήθελες μόνιμη σχέση.

Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο, να ξεκινήσει μια σχέση βασιζόμενη σε συναισθηματική συνένωση, να μεταμορφωθεί σε ρομαντικό πάθος και τελικά σε σεξουαλικό πόθο.

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com