Διαφορές αντρών και γυναικών

0

Ο άντρας κρατά ό,τι τον απασχολεί για τον εαυτό του και δε ζητά τη βοήθεια της γυναίκας για να βρει λύση αφού αυτό θα ήταν ένδειξη αδυναμίας. Έτσι όμως η γυναίκα αισθάνεται ότι την αγνοεί, νιώθει παραμελημένη και ασήμαντη. Από την άλλη πλευρά η γυναίκα θέλει να εκφράζει τα συναισθήματά της και να μοιράζεται τα προβλήματά της, όχι ζητώντας απαραίτητα κάποια λύση αλλά για να βρει προσοχή, ενδιαφέρον και κατανόηση.  Απλά θέλει από το σύντροφό της να την ακούσει γιατί με τον τρόπο αυτό ανακουφίζεται και μειώνεται το άγχος της.

Ο άντρας θα της προσφέρει μια λίστα από προτάσεις και λύσεις κι αν εκείνη δε δείχνει να αισθάνεται καλύτερα και εξακολουθεί να μιλά για τα ίδια προβλήματα θα νιώθει άχρηστος, ότι δεν τον εμπιστεύεται και δεν τον εκτιμά οπότε μειώνεται η διάθεσή του να την ακούσει. Η γυναίκα θέλει να νιώθει ότι την αγαπούν και τη φροντίζουν. Έτσι, ο έξυπνος άντρας πρέπει να μάθει πώς να της προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεται.  Ο άντρας θέλει να νιώθει ότι τον χρειάζονται και τον αποδέχονται.

Άρα η έξυπνη γυναίκα θα πρέπει να μάθει να του δείχνει εμπιστοσύνη, εκτίμηση, θαυμασμό και να τον αφήνει ήσυχο να απομακρύνεται κάποιες φορές στη σιωπή του. Μόνο έτσι θα απολαμβάνουν και οι δύο μια σχέση πλούσια σε αγάπη και πάθος που θα αυξάνεται όσο τα χρόνια περνούν.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Μη φεύγετε.. Δείτε και άλλα SEXY TIPS

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων χρησιμοποιώντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό www.olkosnet.gr Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com