Άντρες vs Γυναίκες

0

Ο John Vanbrugh είπε ότι «από τη στιγμή που μια γυναίκα σου δίνει την καρδιά της, δεν μπορείς να ξεφορτωθείς την υπόλοιπη». Αυτό οι άντρες το νιώθουν διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν πόσο διαφέρουν τα δύο φύλα, πράγμα που και η επιστήμη επιβεβαιώνει. Ο αντρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος εξελίχθηκαν στην πάροδο των αιώνων με διαφορετικό τρόπο.

Τα χιλιάδες χρόνια που έζησε ο άνθρωπος στη σπηλιά προασπίζοντας τα εδάφη του και λύνοντας άπειρα προβλήματα επιβίωσης τον σημάδεψαν. Οι άντρες, ως προστάτες της οικογένειας, έπρεπε να έχουν καλύτερο προσανατολισμό και οργανωτική ικανότητα κυνηγιού. Οι γυναίκες έπρεπε να έχουν την ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ώστε να φροντίζουν το σπίτι και το χάρισμα της διαπροσωπικής επικοινωνίας για να είναι καλές με τα παιδιά τους.

Οι διαφορές αυτές δημιουργούν έντονα παράπονα και από τις δύο πλευρές. Η γυναίκα φαίνεται αφόρητη πολλές φορές με τη γκρίνια της, κουραστική γιατί θέλει να μιλάει άσκοπα, να αναλύει τα πάντα, να ψωνίζει με τις ώρες στην αγορά και να καταστρέφει το αυτοκίνητο λόγω έλλειψης ικανότητας στο παρκάρισμα! Ωστόσο και τα δύο φύλα ψάχνουν το ίδιο: την κάλυψη των συναισθηματικών τους αναγκών. Ο άντρας θέλει να νιώθει ότι τον εκτιμά και τον θαυμάζει η γυναίκα κι εκείνη ότι την καταλαβαίνει και την αγαπά.

(Απόσπασμα από το βιβλίο «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, 2011)

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com