Αμφιβολία και αβεβαιότητα στη σχέση… φυσιολογικό!

0

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι σίγουροι ότι βρήκαν το άλλο τους μισό ενώ άλλοι ακόμη κι όταν παντρεύονται νιώθουν αβεβαιότητα για την/τον σύντροφό τους.

Για τους περισσότερους δεν ισχύει η δοξασία ότι όταν βρεις το κατάλληλο άτομο το καταλαβαίνεις. Έτσι αναρωτιούνται αν διάλεξαν το σωστό ταίρι ή αν έκαναν καλά που παντρεύτηκαν. Κάποια άτομα βέβαια ακόμη και την αδελφή ψυχή τους να συναντούσαν θα είχαν συνεχώς αμφιβολίες!

Η ψυχολογία λέει ότι η αβεβαιότητα έχει μικρότερη σχέση με τον σύντροφό μας και μεγαλύτερη με την ικανότητα να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας. Αυτοί που έχουν σχέση και νιώθουν αυτή την αβεβαιότητα διστάζουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο του γάμου γιατί πιστεύουν λανθασμένα ότι δε διάλεξαν το σωστό άτομο.

Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε μια μακροχρόνια σχέση θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι θα περάσουμε από το στάδιο της αμφισβήτησης, ιδιαίτερα όταν θέλουμε αποκλειστική σχέση με τον άλλο ή μια σχέση με προοπτικές.

Τότε καλά είναι να στραφούμε σε υγιείς, υποστηρικτικές σχέσεις με φίλους ή την οικογένειά μας. Θα πρέπει να στραφούμε στον εαυτό μας και να μην εξαρτόμαστε από τον σύντροφό μας γιατί κι εκείνος μπορεί να απομακρύνεται από μας λόγω των δικών του αμφιβολιών.

Χαρά Ζήκα

Δείτε και άλλα άρθρα για σχέσεις εδώ

meΗ Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Sex»-Εκδόσεις Ιανός.  Επίσης είναι πρόεδρος στο Σύλλογο Ολκό. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο facebook: https://www.facebook.com/XaraZika/ ή στο e-mail: xarazika@gmail.com