Κοινή δήλωση φορέων για τον ΟΑΣΘ

0

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και οι Πρόεδροι των παραγωγικών φορέων της πόλης συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

  1. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα ημέρες, με βάση το από 25/08/2016 Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο δεν τηρήθηκε
  2. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.
  3. Θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού.
  4. Σε περίπτωση που ως αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει η επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών